Preskocit navigáciu

Prezident Andrej Kiska prvýkrát navštívil ministerstvo obrany


Prezident Andrej Kiska prvýkrát navštívil ministerstvo obrany

Ozbrojené sily majú po desiatich rokoch nového hlavného veliteľa. Novozvolený Prezident SR a hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR Andrej Kiska dnes prvýkrát navštívil Ministerstvo obrany SR. Priority rezortu obrany v nadchádzajúcom období či stav Ozbrojených síl SR. Aj to boli témy o ktorých diskutoval prezident Andrej Kiska s ministrom obrany Martinom Glváčom. „Bolo to prvé informačné stretnutie. Dostal som dosť detailný prehľad o tom, v akom stave sa nachádza armáda, ale aj aké sú plány do budúcna,“ uviedol prezident Andrej Kiska. Zároveň dodal, že dnešná situácia na Ukrajine nás núti prehodnocovať nanovo otázku bezpečnosti v Európe.

„Otvorili sme najdôležitejšie témy, najmä čo sa týka modernizácie a smerovania armády. Náčelník generálneho štábu informoval pána prezidenta o súčasnom stave našich ozbrojených síl,“ povedal minister obrany Martin Glváč.

Prezident ocenil, že súčasné vedenie ministerstva obrany investuje oveľa viac peňazí z rozpočtu rezortu do modernizácie ozbrojených síl. „Som veľmi rád, že pán minister mi ukázal, že sa darí preniesť časť rozpočtu z nákladov, ktoré boli personálne, na časť ktorá sa týka modernizácie. Osobne veľmi oceňujem, že sa presúva väčšia časť peňazí na modernizáciu armády,“ povedal prezident Kiska.

Témou dnešného stretnutia bol aj nadchádzajúci summite NATO, ktorý sa uskutoční vo Walese. „Prešli sme si posolstvá, ktoré môžeme dať a hlavne ako sa dokážeme vysporiadať s našimi záväzkami, ktoré máme,“ uviedol prezident.

Minister obrany sa dohodol s prezidentom Andrejom Kiskom aj na ďalších spoločných stretnutiach. „Takéto stretnutia budú častejšie a budú ďaleko konkrétnejšie k určitým projektom, najmä čo sa týka modernizácie a smerovania ozbrojených síl,“ povedal na záver návštevy prezidenta šéf rezortu obrany Glváč.


Prezident Andrej Kiska prvýkrát navštívil ministerstvo obranyPrezident Andrej Kiska prvýkrát navštívil ministerstvo obranyPrezident Andrej Kiska prvýkrát navštívil ministerstvo obranyPrezident Andrej Kiska prvýkrát navštívil ministerstvo obrany

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 07.07.2014
Čítanosť: 7204
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share