Preskocit navigáciu

Športovačka na vojačka


Športovačka na vojačka

V dňoch 14. – 18. augusta 2023 sa v priestoroch Športového areálu Hájik v obci Lieskovec pri Zvolene za podpory Ministerstva obrany SR a Generálneho štábu OS SR a pod patronátom Veliteľstva vzdušných síl OS SR uskutočnil už 3. ročník detského denného letného tábora Športovačka na vojačka. V rámci detského tábora 42 detí okúsilo život profesionálnych vojakov a spoznalo  množstvo vojenských profesií.

Deti v tábore zažili veľa zaujímavých  a náučných momentov, ktoré im pod vedením kapitánov družstiev z 2. brigády VzS Zvolen a 81. krídla VzS Sliač priniesli predstavenia s ukážkami práce vojenskej hasičskej jednotky a obväziska 2. brigády VzS vo Zvolene. Súčasťou denného táboru bola aj dynamická ukážka zadržania páchateľa a výcvik psov v podaní príslušníkov Vojenskej polície.  Účastníci táboru sa zabavili a zdokonalili svoje vedomosti aj na topografických úlohách pri hľadaní pokladov s príslušníkmi Topografického ústavu v Banskej Bystrici.

Vrcholným zážitkom z tábora bol prelet vrtuľníka Mi-17 z 51. krídla VzS Prešov a zoskok príslušníkov Padákovej výsadkovej a záchrannej služby z 81. krídla VzS Sliač.

Na záver tábora sa deti zoznámili s pravou poľnou kuchyňou, ktorú predstavili príslušníci hospodárskeho družstva z 2. brigády VzS vo Zvolene a samozrejme nemohol chýbať ani pravý vojenský guláš, na ktorom si deti veľmi pochutnali.

Deti z tábora odchádzali plné zážitkov s profesionálnymi vojakmi a s odhodlaním v budúcnosti smerovať k vojenskej profesii.

1111

Autor: mjr. Pavel Latta , Foto: VVzS - Dátum:
Čítanosť: 277
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share