Preskocit navigáciu

Pomoc pre nitriansku nemocnicu


Pomoc pre nitriansku nemocnicu

Prešovskí vojenskí profesionáli pomáhali hneď v prvý deň nového roka 2021. Na základe vzájomnej dohody medzi vedením Fakultnej nemocnice v Nitre a Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove boli na akútnu pomoc pacientom s ochorením Covid-19 aktivovaní naši vojenskí profesionáli z vrtuľníkového krídla Prešov.

Včera v podvečerných hodinách vzlietla z domovskej základne posádka vrtuľníka Black Hawk UH-60M na čele s majorom Štefanom Okošom, aby prepravila 5 ks prístrojov spoločnosti Chirana Medical, ktoré majú unikátny režim viachladinovej ventilácie. Tieto prístroje pomáhajú pacientom v prípade ťažko poškodených pľúc a dokážu odventilovať aj ťažko poškodených pacientov. Z dôvodu zhoršených poveternostných podmienok počas letu, musela posádka pristáť na vojenskom letisku na Sliači a odtiaľ boli prístroje prepravené pozemnou vojenskou technikou brvo Zvolen do Fakultnej nemocnice Nitra.

Aj tento zásah vojenských profesionálov poukazuje na to, že sme tu na pomoc našim obyvateľom 24 hodín denne / 7 dni v týždni. Pevne veríme, že táto pomoc pomôže zachrániť to najcennejšie a tým je ľudský život.


134

Autor: mjr. Marcela Vrabelová , Foto: vk Prešov - Dátum: 02.01.2021
Čítanosť: 6360
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share